Bør man følge sminkeråd på Youtube?

Sosiale medier er det store i dag, og videotjenester som Youtube er umulige å unngå. Der vil man treffe ethvert type av menneske som har noe de skal vise deg eller gi deg råd om. Det er jo greit nok, alle anstrenger seg i livet for å gjøre det beste mulige ut av det. Men det betyr ikke nødvendigvis at du skal høre på alle Youtubere og deres råd. Det er sjeldent noen av dem er virkelige eksperter, som for eksempel når det kommer til sminke. De vet nok hva som er bra for dem, og deres egen hud, men det er noe annet når det kommer til deg. 

Rådene man finner på Youtube er ofte veldig subjektive og personlige, og er ikke noe man bør anbefale alle. Måten de sminker seg på kan se fint ut på dem, men det er langt i fra sikkert at det ser like bra ut på deg. Det er greit nok om du bare øver deg hjemme og ser etter nye muligheter. Men vi anbefaler ikke akkurat at du drar ut rett etter at du har sminket deg fra Youtube. Da er det stor sjanse for at noe har blitt feil. Det er jo ikke verdens ende, men fortsatt noe man helst vil unngå, om man kan. Tenker man fornuftig på det så er det jo bare logisk at det vil ende opp feil, med største sannsynlighet. Det er spesielt råd for de litt yngre som kan være nyttige da. 

Alle er ulike

Det er veldig viktig at vi er alle forskjellige og at huden og kroppen responderer forskjellig på ting. Det er bare naturlig, tross alt, men det er fort gjort at man glemmer det. Det å teste ting hjemme, når man er i badet fungerer jo bra, men husk at du bør ha så godt og naturlig lys som mulig. Baderomslys er ok, men naturlig lys i et godt speil gir deg selv den beste representasjonen av hvordan du virkelig ser ut. Og det er også sånn andre vil se deg. Det gjør det i tur enklere for deg å se om du har sminket deg korrekt eller ikke, og dersom du behøver å gjøre noe annet i stedet. 

Det er naturlig nok viktig å finne en sminke som passer deg, og det gjør man ved å prøve og feile. Men metoden ved å følge Youtubere og deres råd er en ganske risikabel en. De er tross alt ikke eksperter, og sannsynligheten er høy for at de er betalt av et sminkeselskap for å promotere deres produkt. Da er det egentlig bare hell dersom akkurat den sminken passer deg og ditt behov. Størst sannsynlighet er det for at du ikke kommer til å like resultatet. 

Da er det bedre å høre på ekte sminkeeksperter som har erfaringen og virkelig vil hjelpe deg. Da finner du nok akkurat det du er ute etter, og blir med en gang mer fornøyd med resultatet i tillegg. Det er vel det man er ute etter?